Sıkça tükettiğimiz yemeklerin hangi ülkeye ait oldukları hala bir tartışma konusu. Burada da uzunca bir şekilde Yunanlılar ve Türkler arasındaki yoğurt kapışmasını resimli şekilde bir Facebook Sayfasının yorumlarından görüntüleyeceğiz.
-Konstantinopolis de aslında Yunanlara ait.
-Aitti.
Bu kullanıcı da yoğurdun Türklerden eski olduğunu iddia etti.
Mert Hasan isimli bir Türk de Yunan yemeklerinin alıntı* olduğunu iddia etti;
"Çoğu Yunan yemeği aslında Türklere aittir. Çünkü Osmanlılardan etkilenmişlerdir."
Alex isimli Yunan kullanıcı da duruma farklı bir açıdan baktı.
"Tam tersi anlamışsınız. Yunan yoğurdu aslında Yunanlara aittir. Chobani şirketi Türklere aittir."
Derken Bulgarlar geldi!
-Türklerin değil Bulgarların!
-
-Aslında Bulgarlara ait. Nadir bir bölgede bulunan özel bir bakteri var. Bu yüzden ne Türklere ne de Yunanlara ait.
başlayacağını iddia etmiş bu arkadaş da.
Yoğurt yapımında kullanılan bakterinin ismi 'Lactobacillus Bulgaricus' imiş. Bulgarların yoğurdu bu kadar canhıraş sahiplenmeleri de bundan olsa gerek.
Mikrofonlarımızı Niko'ya uzatalım...
Hadi ama! 400 yılı aşkın bir süre Türk hakimiyeti altındaydık. Bu yüzden aynı şeylere sahip olmamız oldukça mantıklı. Chobani zaten Türkçe'de çoban demek. Bu yüzden aynı şeylere sahip olmamız mantıklı. Günlük hayatta bile birçok Türkçe kelime kullanıyoruz. Delirmeyin.
Bir de tartışmadan keyif alanlar var postun altında. Tartışmaya katılmak yerine en mantıklı olan şeyi yani gülmeyi tercih ediyorlar.
"Türklerin, Yunanların ve Bulgarların yoğurt için tartışmalarını izlemek çok eğlenceli."
Selahattin etimolojiyle geldi.
Ace isimli bu arkadaş da şaşırmayanlardan...
"Şaşırmadım. Hello Kitty de kedi değil."
Bir Yunan kullanıcı ise görüşlerini ağır bir üslup ile belirtmiş...
"Yunanlar yoğurt ve peynir yaparken siz ineğin nasıl sağılacağını anlamaya çalışıyordunuz! (Bize diyor.) Ve bakterinin ismi de aslının oradan geldiği anlamına gelmez. (Bulgarlara diyor.)"
Finali Ahmet Hakan gibi orta yolcu bir çıkış yapan Börteçine'yle yapalım...
"Bizim, onların fark eder mi? Pek çok millet de baklavanın kendilerine ait bir tatlıolduğunu söylüyor. Çünkü harika bir şey ve böyle tanınmak istiyorlar. O da bir Türk lezzetidir ama hepimiz yiyoruz. Eğer biri daha iyi yapıyorsa bırakın yapsınlar. Yunanlar sayesinde yoğurdun ünü denizleri aştı. X'in Y'nin veya Z'nin sayesinde baklava artık her yerde. Hatta kebap, döner vs vs."